Google’ın sosyal medya platformu olarak hayatımıza soktuğu Google+ kullanıcıların ilgisiz kalması üzerine kısa süre önce kapandı.
Google’ın sosyal medya platformu olarak hayatımıza soktuğu Google+ kullanıcıların ilgisiz kalması üzerine kısa süre önce kapandı. Milyonlarca dolar yatırımla yapılan sistemi tamamen silmek istemeyen Google, yeni bir isim ve modelle karşımıza çıkıyor: Google Currents. Şimdilik sadece G Suite yöneticilerinin izin alarak erişim sağladığı bir beta olarak kullanımda. Ancak ileride de bu durumun değişmeyeceği düşünülüyor. Genel olarak Google Currents içerisinde kişiler kuruluşunuz hakkında birçok tartışma ve etkileşim sağlayabilecekler.
Facebook’un tehdit olarak görülmeye başladığı zamanlarda -2011 yılında- kullanıma açılan Google+, platform çok kullanılmayınca diğer Google hizmetlerinin kullanılabilmesi için zorunlu hale getirilmişti. Yine de beklenilen başarıya ulaşamayan platformdan bu yüzden yavaş yavaş vazgeçilmeye başlanmış; platform bu ayın başında da komple kapatılmıştı.
Google, sosyal medya platformu Google+’ı bu ayın başında sonlandırmış olsa da kod tabanını hala saklıyor. Google+, emekliliğini yine aynı kod tabanını kullanan fakat kurumsal odaklı bir sistem olan Google Currents’ta geçirecek.
Kurumsal odak, yalnızca G Suite müşterilerinin kullanabileceği anlamına geliyorken Google, paylaştığı blog gönderisinde durumu şöyle açıklıyor: “Google Currents, insanların kuruluşunuzda anlamlı tartışmalar ve etkileşimler yapabilmelerini sağlayarak herkesin birbirini tanımasına yardımcı olurken liderlerin çalışanlarıyla bağlantı kurmasına fırsat veriyor.”
Hangouts sohbetten sonra Google’ın kurumsal iletişim sistemi olarak yer alacak Currents Gmail ve Drive gibi uygulamalar ile tam uyumlu çalışma kapasitesine sahip olacak. Buradaki temel düşünce ise ‘’ Özel gmail hesabı için ödeme yapıyorken sohbet için para ödemeden sosyal medyamızı da kullanın’’ olarak göze çarpıyor.
Google Currents var olan özellikleriyle Facebook Workplace ve Microsoft Yammer ile rekabet edecek. Google böylelikle milyon dolarlık yatırıma sahip Google+ kod tabanını çöpe atmayıp bu şekilde değerlendirecek ve ileride daha farklı bir platforma dönüştürecek.